Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Unexpected pause at layer change


FPS_Budd_Dwyer
 Share

Recommended Posts

Posted (edited) · Unexpected pause at layer change

Just wanted to share in case it helps someone.

 

Running the current master branch from git and had an odd pause during layer changes.

 

Long story short:

 

The profile for my printer (Ender 3) did not have a "Maximum Z Speed" which generated the following G Code

 

G1 F17987547480000 Z0.3

G Code involving other axis calculated correct speeds.

 

e.g.

G0 F1500 X112.719 Y99.571 Z1.3

Inserting a value to "Maximum Z Speed" resolved this issue.

Edited by FPS_Budd_Dwyer
  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 11 replies
    ×
    ×
    • Create New...