Jump to content
Responsible

Selector Wheel/Manual Material Change Flaky

Recommended Posts

Posted · Selector Wheel/Manual Material Change Flaky

Hi All

 

  I'm running a UM3, and have been having trouble when changing material. When it comes to the menu for material selection, it reads the nfc tag on the PVA I have in Extruder two, but the spool I have in Extruder 1 doesn't show up (no surprise, no nfc tag on that one). No problem, but when  I try to manually select the material, the menu flashes back to the display showing what material is selected before I can read or scroll through the list. Firmware is up to date. No other issues I am aware of. Frustrating because I can select the proper material (PLA) for Extruder 1. 

 

Any ideas?

 

Pete

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Selector Wheel/Manual Material Change Flaky

  Found a work around solution. If I remove the PVA spool (which has the NFC), and set it away from the printer, the material selection menus stabilize. It's kind of a pain to do that every time though. 

 

  I think this is a bug, but I'm not sure it's worth reporting. Anyone else experience it?

 

Pete

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...