Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts
  • Sign Up
IvoPi

Diagnosing UM2 Problem

Recommended Posts

Posted · Diagnosing UM2 Problem

Hi all and thanks in advance for any assistance. 

 

My faithful UM2 has been acting up lately and I am trying to figure out if its my Cura settings or something mechanical with the machine. 

 

Attached are two prints.  The blue one is printed on my UM2 using ESUN 3mm PETG.  The black one printed on my BIBO2 using ESUN 1.75mm PETG.  Exact same Cura profile but no matter what tweaks I do to the UM2 profile (lower temp, retraction and combing adjustments,  etc), I can not seem to get it to print clean. The UM2 use to print as clean as the BIBO but now its shit.  UM2 has new .4mm nozzle.

 

Any thoughts? 

 

Thanks

Jeff

IMG_20200603_163421.jpg

IMG_20200603_161413.jpg

IMG_20200603_161420.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Our picks

    • Ultimaker Essentials
      Ultimaker Essentials is an enterprise-grade package of Ultimaker software products with greater stability, uniformity, and a higher level of security. 
      • 0 replies
    • Cura settings: Improving naming and descriptions
      - Maybe you'd like to see more detailed descriptions for each setting?
      - Maybe you'd like to see some settings in a different category?
      - Maybe you'd like to see a completely new category?
       
      Give us your feedback in this thread and we'll consider it for future releases.
        • Like
      • 5 replies
×
×
  • Create New...