Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Calibration problem


sven
 Share

Recommended Posts

Posted · Calibration problem

I just finished assembling my ultimaker and installed the software. When I run the Cura configuration wizard, after updating the firmware, first there appears to be some temperature problem. When I click "next", anyway, the extruder motor will not run. It only makes a humming sound for a few seconds, even if the gears are disengaged.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Posted · Calibration problem
first there appears to be some temperature problem. When I click "next", anyway

I recommend you fix the temperature problem first. It's quite possible the extruder refuses to do anything because of a temperature problem.

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 11 replies
    ×
    ×
    • Create New...