Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

appletart76

Member
  • Content Count

    16
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Personal Information

  • Country
    US
  1. appletart76

    2nd extruder activating during print

    The support extruder is 2 but I don't have it checked off in the settings which is weird.
  2. appletart76

    Raise temp of nozzle

    I feel silly because I was looking there and I didn't see it then, but I do now. Thanks! /facepalm
  3. appletart76

    2nd extruder activating during print

    Here's a file I know it did it on. It seems to happen right after the first layer goes down from Extruder 1 completes, then it switches to 2 for some reason, does a pass around the skirt then goes back to 1 and keeps on printing. Thank you for taking a look at this! Much appreciated! ghost_white3.gcode
  4. appletart76

    Raise temp of nozzle

    Can I raise the temp of a nozzle to clean the outside of it? I don't see anything in the firmware or Cura 3.1 that would allow me to just heat the nozzle. I am using an UM3
  5. appletart76

    2nd extruder activating during print

    I checked the prime tower and that wasn't on either.
  6. appletart76

    2nd extruder activating during print

    I am using Cura 3.1 and Extruder 1 is set for the build plate adhesion. Hence why I'm confused. It did it like after about 30 min into the print. Just very weird. I think it did it yesterday too because I was finding these burnt pieces on my plate like that had fallen off because when Extruder 2 was going the PVA filament was just curling and sticking to the nozzle.
  7. I have an UM3 and I don't use the 2nd extruder often, but I just noticed that during my print (of a single color print) my UM3 acted like it was changing materials (when it goes in the corner and starts to extrude) then did a lap around the skirt, then changed back to extruder 1 and kept on printing. Anyone know what that's about? Is that normal and have I just never noticed it before?
  8. appletart76

    Bad first layer, what's up with this?

    No surface stick, just using a new piece of glass. Bed temp 60, PLA, temp 205 (I believe) I'm not at my computer.
  9. I am constantly having issues with the first layer warping and bubbling. Any suggestions? Picture is what the bottom looks like when it's done.
  10. appletart76

    Color mixing

    I switched from red to white filament and even after 2 prints some of my prints have a light pink tint to them. Any suggestions? I am using 3D universe filament.
  11. appletart76

    First layer probs

    Did some more digging today, check out this article: http://www.3dprintingforum.us/viewtopic.php?t=650
  12. appletart76

    First layer probs

    Well my first layer looked like yours but not as bad. But when the nozzle travels, all this extra filament comes out and makes strings. I manually leveled and I still have this issue. I sent my temp all the way to 200c and I was still having this problem. Of course when I email MatterHackers, they say the print looks great! :/
  13. appletart76

    First layer probs

    I think I am having the same problem. Does it seem like your extruder is melting the plastic too much to where it's stringing real bad on the first layer? Are you also getting stringing really bad in the middle of your print too? I just got an UM3 so I have only used Cura 2.5
  14. appletart76

    Travel Oozing and bumps

    I have horrible travel ooze that go across my finished prints and when it's laying down the first layer. I have attached pics and my settings. Any help would be greatly appreciated. I'm using Verbatim PLA, which is supposed to be good.
  15. appletart76

    Brim warping and first layer wrinkling

    Wow really?? Should I return this?? Doesn't seem worth it for the price.
×

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!