Jump to content

PeerKaan

Member
 • Posts

  33
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • 3D printer
  Other 3D printer
 • Country
  NL
 • Industry
  Education

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

PeerKaan's Achievements

0

Reputation

 1. Hello, because I wanted to replace my heater block, I had to replace my heater cartridge and my temperature sensor wire. These were stuck firmly in the block. Everything is connected as it came out, but now it won't start at all. Very disappointing of course. Who knows? Thank you in advance.
 2. Hallo, ik heb noodgedwongen, omdat ik mijn heater blok wilde vervangen, mijn heater cartridge en mijn temperatuur sensordraad moeten vervangen. Deze zaten namelijk muurvast in het blok. Alles zo aangesloten zoals het eruit kwam, alleen start ie nu helemaal niet meer op. Zwaar balen natuurlijk. Wie weet raad? Alvast bedankt.
 3. Ik heb een STL gedownload waar een groep objecten in staan. Nu wilde ik er 1 object uitpikken, alleen blijft de Ungroup functie in Cura grijs, dus het lukt gewoon niet. Wie weet er een oplossing? Alvast bedankt.
 4. Dat is het inderdaad! Ik ga het er nog even mee doen en dan wellicht een keer overstappen naar een 2+ of zo. Dank voor je antwoord.
 5. Dank voor je antwoord Nallath. Ik ben er al achter, dat als je dat zou willen doen, de ombouw wellicht duurder is als een nette gebruikte UM2(+). Eerst dan toch maar een tijdje met de UMO+ printen en sparen voor een andere.
 6. Wat zijn, afgezien van het 'omhulsel', de verschillen tussen een Ultimaker Original Plus en een Ultimaker 2? Vervolgvraag is dan ook, bij grote verschillen, is aanpassen naar een Ultimaker 2 goed te doen?
 7. Het filament ging voor de nozzle aan het "opproppen". Dan krijg je het filament ook niet meer terug uit de aanvoerslang.
 8. Dank voor het advies, Arjan.
 9. Vervolgvraagje: Is het mogelijk om een Olsson block te monteren op deze printer?
 10. Dank voor je snelle reactie, dan weet ik dat ik deze ook nog moet hebben.
 11. Even een vervolgvraagje: ik zag een filmpje op Youtube over een upgrade van een UMO naar een UMO+ waarbij ze de Z-stappenmotor+as vervingen. Klopt dit?
 12. Ik had problemen met het printen met wood filament met de standaard nozzle van mijn UMO, 0,4mm. Ik dacht de oplossing gevonden te hebben door een 0,6 nozzle via internet te bestellen, ik kon deze maat ‘standaard’ voor de Ultimaker niet vinden, dus dan maar een aftermarket type. Alleen loop ik nu tegen een ander probleem aan. Omdat deze nozzle korter is als de standaard nozzle komt nu de onderkant van het omhulsel van de ventilator tegen de tafel aan, waardoor de nozzle bij het begin van de print te ver van de tafel afblijft. Iemand een idee hoe ik dit op kan lossen? Alvast bedankt.
 13. Dank voor je snelle reactie. Is er misschien iemand die exact uitsluitsel zou kunnen geven of het een thermocouple of een thermistor is? En ik ben maar een ‘newbie’, wat houdt dat uitlezen precies in?
 14. Ik ga toch alle onderdelen zelf bij elkaar zoeken voor een heated bed upgrade voor mijn UMO, dan ook met een UMO2 bord. Maar wat bedoelt u met het lastig gaan doen met de temperatuur sensor in het hotend? Mvg Peter.
 15. Ik heb geen haast Job. Zonder dat bed gaat het ook nog best wel goed, maar alleen met PLA, ik wil toch wel eens verder kijken dan dat. Maar in ieder geval bedankt voor je berichtjes.
×
×
 • Create New...