Jump to content

lewisa3

Member
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
  1. Hi there, I'm trying to print a part with an overhang and I really want to use PVA as my support material. I'm not sure if it's my printer or the material itself but it seems like my printer doesn't like printing PVA. I've attached some pictures of how my print when and honestly non of the PVA was sticking to my build plate. I believe that is due to a lack of PVA printed during the brim step. In Cura it shows the PVA on the brim but when it prints, there is not PVA part of the brim. I've only gotten the PVA to behave once before. I've noticed that whenever my printer tries to print PVA near the build plate, no filament comes out. The print head goes over the correct "tool path" but the PVA material doesn't extrude from the print head. If anyone knows what's going on, please let me know. Thank you!
  2. Hi there, I am experiencing some dual extrusion issues. For some reason, my printer won't print my second material on the brim. In Cura, it shows under the preview tab that it will print the second material on the brim, but the actual print shows up without the second material on the brim. I attached a couple pictures. I just wanted to test the dual extrusion capabilities on my UMS5. The red PLA was my first material and the black PLA is my second material. As you can see from the pictures, the black PLA doesn't print out in the brim. Also, I'm not sure why the red side with the black circle came out clean whereas the black side with the red circle came out stringy. If anyone knows why these things are happening please let me know. Thank you!
×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!