Jump to content
tomaustin93

Ultimaker won't start up

Recommended Posts

Posted · Ultimaker won't start up

Hi guys,

we have an ultimaker 2 Go in the office at work.

ive just got a new CAD laptop and was installing Cura onto my laptop when it asked if I wished to upgrade the firmware on the ultimaker. it asked me to plug in the ultimaker via usb and switch on. i plugged in the usb and then as i hit the power switch on the back it all lit up and then there was a pop noise (as if a fuse blew) and now i have no lights or screen or anything when i switch it on.

the only response i get is a little green LED on the board which I'm guessing is just to show i have a power supply to the board.

i have tried looking for a new board on the internet but it is the ultimainboard v2.1.4 and i can't find a replacement anywhere.

any ideas/ knowledge of how to get a new board?

Tom

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Ultimaker won't start up

And what did you do? Panic mode and take the cable away? Shutdown the printer?

When you upload the firmware, the leds go out with some kind of pop noise. It's all normal.

Can you try it again? And make sure to leave it connected until the end

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!