Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Ultimaker 2 Heated bed is taking forever to heat.


Right_There
 Share

Recommended Posts

Posted · Ultimaker 2 Heated bed is taking forever to heat.

The heated bed on my UM2 takes a long time to heat up. It is usually about 20 minutes to get to 95C, then an extra 10 minutes to get to 100C. It never surpasses 101 even after hours. I have heard that the early model printers, wich mine is, had loose build plate connector wires, I tried giving the wires a shake but it didn't help. Any thoughts would be greatly appreciated.

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 14 replies
    ×
    ×
    • Create New...