Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Ultimaker 2+ printing "stripes" on the Z-Axis


gvtechshowcase
 Share

Recommended Posts

Posted · Ultimaker 2+ printing "stripes" on the Z-Axis

I'm having issues with one of our Ultimaker 2+'s not fully printing a layer and laying down like stripes (almost support like). I've attached some photos since that's a lot easier to show.

KbuhuMm.jpg

kpmqrN5.jpg

aq3Xucp.jpg

What is causing this? Could it be a minor jam in the nozzle or like moisture in the filament?

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • Ultimaker showcase | April 2022 | 4pm CEST | 10am EDT
        I'm excited because I've personally produced this showcase event, so if you are curious what else I'm up to nowadays, come check it out and say hi in the chat! It would mean a lot! 
          • Thanks
          • Like
        • 4 replies
      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 12 replies
    ×
    ×
    • Create New...