Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Ulticontroller print showing strange behaviour


bomark
 Share

Recommended Posts

Posted · Ulticontroller print showing strange behaviour

I'm getting some weird behaviour when trying to print using my newly bought Ulticontroller.

Everything seems to be fine, and I can start a print without problem, but while printing I'm getting strange movements along the axes that are not part of the model.

I can best describe the weird movements as "spikes" out from the model, and the extruder is spooling like crazy at some points.

The print is then ended with only half the model finished.

I can print the same file perfectly using a computer and Cura 12.12A.

I've tried updating the firmware and different models, still getting the same behaviour.

Any ideas?

  • Link to post
    Share on other sites

    • 3 years later...

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 11 replies
    ×
    ×
    • Create New...