Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts
Kasi

UMO nach einbau Dual Extruder nicht mehr funktionsfähig.

Recommended Posts

Hallo zusammen,

ich habe ein Problem mit meinem Ultimaker Original. Letzte tage habe ich das Dual Extruder Kit installiert, meiner Meinung nach Fehler frei. Allerdings funktioniert der Drucker nicht mehr nach dem Upgrade (vorher ohne Probleme).

Der Drucker selber erkennt den zusätzlichen Druckkopf und kann auch die Temperatur einstellen, er temperiert aber anfangs etwas sehr hoch (z.T. >+10°C von dem was eingestellt wurde, kühlt denn aber runter). Was ich am Drucker nicht direkt ansteuern kann sind die beide Extruder. Wenn ich die Motoren ansteuere kann ich die Achsen alle bewegen allerdings passiert nichts wenn ich den Extruder ansteure (wird nur einer angezeigt). Beim Druck von der SD Karte temperiert der Drucker Heizbett und beide Extruder, startet allerdings neu wenn der Druck beginnen würde. Wenn ich über Cura 2.3.1 drucke wird beim zweiten Extruder keine Temperatur angezeigt, allerdings wird dieser mit aufgeheizt. Wenn der Druck beginnen würde, fängt der Bildschirm an zu flackern (könnte mir vorstellen das der Drucker neu starten will, allerdings die Spannung vom USB dies verhindert).

Die Firmware vom Drucker ist auf dem neustem Stand. Auffällig beim Einbau war nur das der Stepper driver sehr staubig war auch wenn er original verpackt war.      

Vielleicht könnt ihr ja ein relativen Ultimaker Neuling helfen.

Ich sag schon mal Danke :)

Kasi

DSC05942.thumb.JPG.d4ca16366cdd824caee38cb514e59f76.JPG

DSC05945.thumb.JPG.dfad6abc52e10071003aad7c35b0a306.JPG

DSC05942.thumb.JPG.d4ca16366cdd824caee38cb514e59f76.JPG

DSC05945.thumb.JPG.dfad6abc52e10071003aad7c35b0a306.JPG

Edited by Guest

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you for the tip, it makes a different. By yet I can´t control the problem but I can start a print with special settings. Interesting is when I heat both extruders and the heat bed without a print is it no problem.

Now I have a problem with Cura, the software doesn´t synchronizer the temperature from the first extruder correct. But I think that’s another problem :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

(Ich kann Deutsch lesen, aber schreiben ist schwierig) Gefunden in die Beschreibung vom Einbau Heat Bed:

Notice: If you are using the Ultimaker Heated Bed upgrade with the dual extrusion kit. You have to use the new powersupply for heating the Bed, and the old powersupply for the hotends. if you don’t use both powersupplys the machine might shut down because of lack of power.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Our picks

    • Architect Design Contest | People
      The goal of this contest is to design a set of people figurines that could be used in such a project to make an area, office or mall seem populated. 
      Think of different types of people in different environments, like walking people, people standing still, working people, and both men and women.
       
      • 31 replies
    • Taking Advantage of DfAM
      This is a statement that’s often made about AM/3DP. I'll focus on the way DfAM can take advantage of some of the unique capabilities that AM and 3DP have to offer. I personally think that the use of AM/3DP for light-weighting is one of it’s most exciting possibilities and one that could play a key part in the sustainability of design and manufacturing in the future.
        • Like
      • 3 replies
×

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!