Jump to content
RetromanIE

Default profile fan speeds in Cura 2.4 (and maybe 2.3.1)

Recommended Posts

Posted (edited) · Default profile fan speeds in Cura 2.4 (and maybe 2.3.1)

So I normally use custom profiles in Cura for my Ultimaker 2 Extended +. But today I noticed that all the default (fast/normal/high) profiles have a fan setting of 50 percent for PLA.

Is this the new recommended setting(I normally use 100 percent)? Or just a bug?

I would imagine 50 percent wouldn't be enough!

If someone can clear it up for me that would be great.

Edited by Guest

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Default profile fan speeds in Cura 2.4 (and maybe 2.3.1)

I think it is a bug. In my Cura 2.4 on the mac, I see 100% fan settings. Just added a new printer to confirm.

5a33279423d17_ScreenShot2017-02-22at13_32_19.thumb.png.ed9b5540bff029a85f5b16eb57445fe0.png

5a33279423d17_ScreenShot2017-02-22at13_32_19.thumb.png.ed9b5540bff029a85f5b16eb57445fe0.png

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!