Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts
luka_d

Third fan UM2+ not turning on

Recommended Posts

Hi everyone,

I decided to replace my original hotend fan with a new ,more silent one. When I put the new one on and turned the printer on , fan was not turning on. I checked the connections ,all the wires, heated the hotend above 40 C and still nothing.... Tried to test the fan and its working so thats not the problem ither... any ideas?

Best regards

Luka

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've tested the board on the third fan connection and it reads about 2V when the hotend is below 40C and when heated its 0.52V is that normal values?

Connected directly to the board still not working, but works fine when tested with battery

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Our picks

    • Taking Advantage of DfAM
      This is a statement that’s often made about AM/3DP. I'll focus on the way DfAM can take advantage of some of the unique capabilities that AM and 3DP have to offer. I personally think that the use of AM/3DP for light-weighting is one of it’s most exciting possibilities and one that could play a key part in the sustainability of design and manufacturing in the future.
        • Like
      • 3 replies
×

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!