Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Material Extrusion During Print Core Heat Up


Sam10
 Share

Recommended Posts

Posted · Material Extrusion During Print Core Heat Up

I have been having problems with my Ultimaker 3 as of lately. When starting a build the print cores do their usual heating up, but lately PC has been extruding during that heating up then leaves a big glob on the tip of the print core. This is problematic because it does not allow for further material to extrude, and also drags across the build that the TPU 95A printed out and pulls it up and destroys it. I have cleaned the feeder and the print core following the instructions on the website and nothing changed. Any help would be greatly appreciated, and thank you in advance.

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 11 replies
    ×
    ×
    • Create New...