Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts
emilio2

The printer is not connected

Recommended Posts

Hi.

I am trying to upgrade the printer with Bondtech custom firmware. However, when I go to Preferences-Printers it tells "Connection: The printer is not connected".

However, In Windows 10 Device Manager I can see Arduino Mega 2560 connected on COM5.

When I connect the cable the printer prints the following message: "Printing with USB", then the main menu comes up.

 

Is there anything I can do to fix this problem? 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

After some retries, I dont know why, it now displays "Connected Via USB". However when I chose "Upgrade Firmare"+"Upload Custom Firmware" a progress bar window  show "Updating Firmware" and hangs up there. After 10 minutes the progress bar is at zero.

If i press Close button I can see again the message "The printer is not connected".

I am able to repeat the process with exactly the same result again and again.

 

Might this be the firmware file itself? (i recently upgraded to Cura 3.3)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!