Jump to content
RudydG

Ultimaker 3 keeps resetting itself when i use support from 2nd head

Recommended Posts

Posted · Ultimaker 3 keeps resetting itself when i use support from 2nd head

When i start a dual head job (so with 2 cores), my printer keeps resetting itself.

First it heats its platform, then it starts heating core1, and after about 2 seconds it totaly resets itself, display and all the heaters out, and then a message on the screen that the print went wrong....

First i thought that it was software related, but it also happens when i do the X-Y offset calibration.

 

What steps i already did:

 

-Replaced the 2 cores.

-Factory reset and calibrated the Z 

-Took the printer apart to check if there was somewhere a cable or connection problem (and cleaned everything 😉

-replaced Usb stick

-print with only core 1 > ok

 

What else could i possibly do? 

 

Is there a hard reset possible? Should i bring my printer to the dealer?

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Ultimaker 3 keeps resetting itself when i use support from 2nd head

Power supply was the culprit, new one, and everything is working again!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!