Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Cura 3.6 Won't Start


EricdLeh8
 Share

Recommended Posts

Posted (edited) · Cura 3.6 Won't Start

I'm in need of some help.  My computer won't start Cura 3.6, but will start older versions (15.04.6)

 

The error log is beyond my knowledge (see below).  Does anyone have any suggestions?  Thanks in advance.

 

Fatal Python error: Segmentation fault

Current thread 0x000021dc (most recent call first):
  File "X:\3.6\build\inst\lib\python3.5\site-packages\UM\View\GL\OpenGLContext.py", line 29 in setContext
  File "X:\3.6\build\inst\lib\python3.5\site-packages\UM\View\GL\OpenGLContext.py", line 104 in detectBestOpenGLVersion
  File "X:\3.6\build\inst\lib\python3.5\site-packages\UM\Qt\QtApplication.py", line 129 in initialize
  File "X:\3.6\build\inst\lib\python3.5\site-packages\cura\CuraApplication.py", line 299 in initialize
  File "X:\3.6\build\inst\lib\python3.5\site-packages\UM\Application.py", line 205 in run
  File "X:\3.6\build\inst\lib\python3.5\site-packages\UM\Qt\QtApplication.py", line 287 in run
  File "X:\3.6\build\inst\lib\python3.5\site-packages\cura\CuraApplication.py", line 686 in run
  File "X:\3.6\build\inst\bin\cura_app.py", line 138 in <module>
  File "Console.py", line 24 in <module>
  File "<frozen importlib._bootstrap>", line 634 in _load_backward_compatible
  File "<frozen importlib._bootstrap>", line 664 in _load_unlocked
  File "<frozen importlib._bootstrap>", line 958 in _find_and_load_unlocked
  File "<frozen importlib._bootstrap>", line 969 in _find_and_load
  File "__startup__.py", line 12 in <module>
  File "<frozen importlib._bootstrap>", line 634 in _load_backward_compatible
  File "<frozen importlib._bootstrap>", line 664 in _load_unlocked
  File "<frozen importlib._bootstrap>", line 958 in _find_and_load_unlocked
  File "<frozen importlib._bootstrap>", line 969 in _find_and_load
 

Edited by EricdLeh8
  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Cura 3.6 Won't Start

    My computer is a little dated.  I have an ATI Radeon HD 4500.  I've updated to the latest drivers but it's a Legacy product so there arent any further updates.

     

    Could it be that my old GPU just won't work with the new versions of CURA?

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Cura 3.6 Won't Start

    With the right driver, the Radeon HD 4000 family should support the OpenGl functionality that Cura requires.You could try an older driver (instead of the latest one), in case the latest one available has a bug. But you are treading unknown territory.

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 8 replies
    ×
    ×
    • Create New...