Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Newbie question


McSanchez
 Share

Recommended Posts

Posted · Newbie question

Hello,

 

I'm completely new to 3d printing and Linux and have what I hope is a simple problem. My setup is:

 

Ender 3 printer

Raspberry Pi 3 B+ running OctoPrint 0.16.0

Ultimaker Cura 4.0

 

I was able to flash the SD and see Octopi Server on my network and I connected OctoPrint Server to Cura 4.0 through the plugins menu from Marketplace. When I connect to the Ender 3 with mini USB the lights come on and it appears connected but the OctoPrint option in Cura gives error "Printer Offline".

 

Is there a setup step I missed? A guide or walkthrough would be very helpful.

 

 

Thanks,

Joe 

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • The Ultimaker Showcase — October 14. What's new?
        Your dear friends at Ultimaker have some exciting news and insights for you!
         
        • 0 replies
      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 8 replies
    ×
    ×
    • Create New...