Jump to content

Recommended Posts

Posted · TPU Clogging

I've had real trouble with Ultimaker TPU clogging gradually on my UM3. Even with a brand new Printcore and bowden tube that has only seen TPU, I find that after a day or 2 I will get subtle underextrusion. You can't see it by eye but the parts are significantly weaker/squishier. Eventually the nozzle will clog enough that the filament jams back at the feeder A hot and cold pull will fix but only for a day or two. Any tips of preventing this?

Side note, I find it annoying that the printcore doesn't preheat when unloading TPU. Half the time its too stuck in the nozzle to break free and the filament grinds and you have to throw away a few feet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Our picks

    • Ultimaker Cura 4.0 | Stable available!
      Ultimaker Cura 4.0 is mainly focused on the improved user interface and cloud integration.
      As always, we want to collect your user feedback for this release. If there are any improvements you can think of, feel free to mention it here and help us to shape the next release.
      • 65 replies
×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!