Jump to content
Flockmaster

Filament Unloading when printing in 2 colors?

Recommended Posts

Posted · Filament Unloading when printing in 2 colors?

I'm having a weird problem when printing in two colors, where one of the two extruders will become unloaded during the print. Sometimes it'll print a few layers, sometimes it won't print any at all.   
I dont think its anything with the physical printer, as I've tried tightening (and loosening) the extruder case multiple times, and none of that has seemed to fix it.     

 

 Which extruder unloads also depends on the model I'm printing, usually, it'll be the one used the least. Both extruders also work perfectly fine when printing in single color, this problem only happens when printing with both at once.   

My printer is a BIBO v2, if thats relevant

 

 

 

I've attatched examples of project files and STLs, on the first example its extruder 2 that comes unloaded, in the second its extruder 1. It happens on almost every print, not just these two

Filament unloaded.jpg

Example 1 Gcode.gcode Example 1.3mf Example 2 Gcode.gcode Example 2.3mf

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!