Jump to content
Timmiej93

Strange line in every print that extends beyond build volume

Recommended Posts

Posted (edited) · Strange line in every print that extends beyond build volume

So I tried printing something today, did everything as usual, but out of nowhere, my printer tried going outside of its build volume. Thinking I may have made a mistake, I simply replaced the items in Cura, sliced, and tried again, with the same result. When loading the actual gcode into cura, I noticed a strange line in my print, that I can't explain, as you can see in the screenshot I attached. This line is only there when I load the gcode in cura, it's not there after loading a model and slicing it, hence why I'm thinking it has something to do with Cura. I tried loading older gcode files, that I have already printed successfully, and these don't have this strange line.

 

I also tried creating a simple cube in Fusion 360. Slicing that in cura and loading the gcode resulted in the exact same line showing up. I wonder if this is an issue with Cura's slicing, or with Fusion 360 adding an invisible element?

 

Any help would be greatly appreciated, since I'm very much dead in the water due to this weirdness.

 

Edit

I reverted back to 4.1.0, which doesn't produce this weird line. Maybe this is useful info for somebody?

 

526998250_Screenshot2019-08-1113_54_22.thumb.png.b8b2e0da5bd2e42005d97a73d1e5e4f9.png

Edited by Timmiej93

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!