Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Auto leveling problem


d3ing
 Share

Recommended Posts

Posted · Auto leveling problem

Dear all,

today I ran auto leveling after a long time of printing without problems. I did this routinely, not because anything had failed before. The process completed without any errors and I started a print. It turns out the printhead is now too close to the bed, sometimes even scratching on the glass, ripping the print off. It also looks like the level is different on front and back of the build plate.

I tried auto leveling a few times which all went through fine, but the result stayed the same. Then I removed both print heads, put hem back in, performed manual leveling, and after that auto leveling again. Same result.

What can I do?

 

Thank you.

 

Best

 

Christian

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 11 replies
    ×
    ×
    • Create New...