Jump to content
mkrmec

BUG? Cura Post Processing Plugin Errors

Recommended Posts

Posted (edited) · BUG? Cura Post Processing Plugin Errors

I have an Ender 3 Pro and I have been experiencing trouble with multi color prints.


I've tried:

 

Pause at height: (retraction doesn't work in this case, is there a retraction limit? 30 works, but 300 doesn't)

 

Pause Layer: 10
Park Print Head X: 0
Park Print Head Y: 0
Retraction: 300
Retraction: Speed 50
Extrude amount: 50
Extrude Speed 3.3333    
Redo Layers: 0
Standby Temp: 0

 

Filament Change: (if you select layer 11 it will stop at layer 10 to change filament, just WHY? It also pushes filament OUT just before the initial retraction and creates a mess on the print)

 

Layer: 11 (I want to enter 10  because I wanted a change at 10)
Initial retraction: 30
Later Retraction Distance: 300
X Position: 0
Y Position: 0

 

One would think somebody else noticed these problems before me?

 

What am I doing wrong? I can't wrap my head around it.

 

EDIT:

I just tested new settings that print great, but I still have to retract the filament out by hand since the retraction doesn't work to 300.

 

Pause at height: 

 

Pause Layer: 10
Park Print Head X: 0
Park Print Head Y: 0
Retraction: 30
Retraction: Speed 50
Extrude amount: 100
Extrude Speed 3.3333    
Redo Layers: 0
Standby Temp: 0

 

CE3_supportCUBE_filamentchange.gcode CE3_supportCUBE_pauseatheight.gcode

Edited by mkrmec

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!