Jump to content
Brap_Brap

Underextrusion and wall gaps after update

Recommended Posts

Posted · Underextrusion and wall gaps after update

Hey guys, 

 

Went from 4.3 to 4.4.1, now getting extreme underextrusion (only lays a small dot every 3mm), perimeters have huge gaps in between them. Straight moves produce a solid line but still have perimeter gaps, curves are the worst in terms of gaps and underextrusion. Model is known good, have printed several before. PLA is known good, as its 3D Solutech PLA and I've used 75% of the roll already. 

 

E steps have been calibrated to no avail. 

Setting extrusion to 200% on the printer produces solid lines, but still has gaps between perimeters. 

 

Profiles were exported from 4.3 to a flash drive, then imported to 4.4.1. 

 

Printer:

 

Monoprice Maker Select V2

E3D Titan Aero Hotend

E3D "Nozzle X" 0.4mm

Gulf Coast Y carriage

Glass plate + PEI sheet 

Z brace 

Z extension

Full "Ikea Lack" Enclosure 

And a whole lot more modifications. 

 

Everything was fine on 4.3. 

 

Thanks for the help. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Underextrusion and wall gaps after update

I am stupid. 

 

Machine settings didn't transfer correctly, had filament diameter set to 2.85mm and a nozzle size of 0.3mm. 

 

All is well now. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!