Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Anycubic I3 Mega filament feeder motor runs in reverse only


Speedy8305
 Share

Recommended Posts

Posted · Anycubic I3 Mega filament feeder motor runs in reverse only

I have a Anycubic I3 Mega and print regularly with it. I was at work the other day watching my webcam linked to the camera when the filament feeder started to back feed the filament from the machine. I immediately shut the machine off with Alexa but when I arrived home there was an abundance of filament that had been ejected from the machine can any help with what would cause this issue the feed motor is brand new. Any help would be greatly appreciated. BTY I am using Cura as my slicing software.

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • The Ultimaker Showcase — October 14. What's new?
        Your dear friends at Ultimaker have some exciting news and insights for you!
         
        • 0 replies
      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 8 replies
    ×
    ×
    • Create New...