Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts
Sign in to follow this  
keira

UM Original. Heater Block not heating.

Recommended Posts

I've had no problems with my Ultimaker Original until now.

When I go to print, the temperature remains at 23C (in Cura). I don't think it's a problem with the temperature gauge as when I try to touch the heating block (to test if it is hot) it is stone cold.

Any ideas, anyone?

Thanks

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Disconnect the 2 heater cables from the 2 green terminal blocks and measure the resistance of the heater element with a multimeter: you should measure something very close to 9 Ohm... if you get 9Ohm, your heater is ok, and the problem is something else. if you don't get 9 ohm, the heater or the cables to the heater have a problem.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Our picks

    • "Back To The Future" using Generative Design & Investment Casting
      Designing for light-weight parts is becoming more important, and I’m a firm believer in the need to produce lighter weight, less over-engineered parts for the future. This is for sustainability reasons because we need to be using less raw materials and, in things like transportation, it impacts the energy usage of the product during it’s service life.
        • Like
      • 12 replies
×

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!