Jump to content

Cura 5.7.0 and up not running


Go to solution Solved by Slashee_the_Cow,

Recommended Posts

Posted · Cura 5.7.0 and up not running

5.7.2 used to run fine on my computer until one day it just kept sayng, not responding.  I tried unintalling all the files and reintalling and nothing works including older versions, someone please help.

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Cura 5.7.0 and up not running

    If you could post the log files that might help - if you're running Windows it would be %APPDATA%\cura\5.7.2\cura.log and if it exists, %APPDATA\cura\stderr.log

     

    You could also try renaming - not deleting - your Cura configuration folder. Again, on Windows, just go to %APPDATA% and rename the cura folder to cura_old or something. Next time you launch Cura it should generate a new configuration folder and if that works then you can start copying profiles and such over from the old folder.

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Cura 5.7.0 and up not running

    If versions older than 5.7 run fine (and if you need to test you can have as many versions as you want installed side by side and they don't conflict with each other) then go to %APPDATA%\cura\ and move the 5.7 folder somewhere else on your hard drive, then run 5.7.2. This will force it to regenerate its configuration folder for 5.7 basing it on the most recent previous version you had installed.

     

    If that doesn't work, then try renaming the whole cura folder as I instructed in my first post. This will make it act like a new install. If that works, then you can start copying files over from the one you renamed to the new one to get your settings and such back. If that doesn't work, then we know it's not a problem with the configuration files and we go from there 🙂 

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Cura 5.7.0 and up not running

    Now with cura 5.6 it doesnt print on the bed, its completely of center

     

  • Link to post
    Share on other sites

    • Solution
    Posted · Cura 5.7.0 and up not running
    9 hours ago, GDesigns said:

    Now with cura 5.6 it doesnt print on the bed, its completely of center

     

    In the printer settings screen in Cura, make sure "Origin at center" is set to the correct value for your printer. For most it should be turned off, but for some it needs to be turned on.

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Cura 5.7.0 and up not running

    Thanks I turned off orgin at center and now it print in center, thank you.

     

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    • Our picks

      • UltiMaker Cura 5.8 beta released
        Another Cura release has arrived and in this 5.8 beta release, the focus is on improving Z seams, as well as completing support for the full Method series of printers by introducing a profile for the UltiMaker Method.
          • Like
        • 1 reply
      • Introducing the UltiMaker Factor 4
        We are happy to announce the next evolution in the UltiMaker 3D printer lineup: the UltiMaker Factor 4 industrial-grade 3D printer, designed to take manufacturing to new levels of efficiency and reliability. Factor 4 is an end-to-end 3D printing solution for light industrial applications
          • Thanks
          • Like
        • 3 replies
    ×
    ×
    • Create New...