Jump to content
Sign in to follow this  
lohiaprateek

Support Bug in 15.02.1

Recommended Posts

Posted · Support Bug in 15.02.1

In case it helps, I ran into a similar issue with Cura 15.02.1

Turns out that your Shell thickness (on the Basic tab) must be a multiple of your Nozzle size (on the Advanced tab).

If it's not, Cura will not generate support for horizontal surfaces.

For example, if your nozzle size is 0.44mm, your Shell thickness needs to be an even multiple of that, 0.44, 0.88, 1.32, 1.76] etc.

Don't know why, it took me a while to figure out, but it solved my support issue.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Support Bug in 15.02.1

Thats not a problem on me configuration. Both nozzle size and the shell thickness is set to .6. I'm assuming its something else @daid any heads up on this

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Support Bug in 15.02.1

try to play with expert settings in support. With the distance in X/Y and Z. In some models that helped me.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!