Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts
Sign in to follow this  
billh

Ulticontroller Not Working

Recommended Posts

My Ulticontroller is not working.

I followed the troubleshooting steps in the Wiki but no positive results.

The screen does not light up, adjusting the pot doesn't work, switching the cables didn't work

and a double push of the button doesn't make any noise.

Any help is most appreciated, Thanks, Bill

Share this post


Link to post
Share on other sites
My Ulticontroller is not working. I followed the troubleshooting steps in the Wiki but no positive results.

The screen does not light up, adjusting the pot doesn't work, switching the cables didn't work

and a double push of the button doesn't make any noise.

check if the 2 ribbon cables are working. I had one cable where one pin wasn't properly crimped, and had no contact (multimeter in continuity test mode). if the cables are OK, see if you see any dry/loose solder joints on the ulticontroller, and give them a little dap with a hot iron. there has been reports of manufacturing problems with the boards. if it's still dead, please, by all means, contact UM support, and ask for a free replacement ulticontroller.

also, does the LCD work if you plug in the USB, and not work without USB? if yes, check if you have routed the 12V from the fan power supply to the Vin of the arduino.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!