Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Carefull with Simplify3D 3.1 with small details


Recommended Posts

Posted · Carefull with Simplify3D 3.1 with small details

I sent a ticket to S3D, but well, I bet there's no sollution.

Simplify3D 3.0.2 slices much worse the 'tiny' details. I can't show the printed stuff, but check this layer of tiny texts. On the LEFT it's 3.0.1, on the RIGHT it's 2.2.2. The path seems 'intelligent' but the results are very dirty layers and very bad definition on the printed, even at very low speeds. So, if you see weird stuff with your S3D, try to use the other version.

5a3312cd3418e_Capturadepantalla2015-10-21alas19_46_21.thumb.png.b5da6ef2b461605e57e88c615787ffac.png

Edit: It's 3.0.2, not 3.1

Edit 2:

Ok this is bananas. I been having the error for the WEEK. And wen't back to 3.0.2 to give it a try again, created a new profile from scratch, render and the bug was gone, then loaded the Factory file and now it slices it properly..... I suspect this it's a error that will come and go. If you get this error, make a new profile, a default one, and check the slicer results to see if that fixed the problem. Weird weird stuff.

5a3312cd3418e_Capturadepantalla2015-10-21alas19_46_21.thumb.png.b5da6ef2b461605e57e88c615787ffac.png

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Carefull with Simplify3D 3.1 with small details

    This was a known bug on the release of 3.0 they fixed it in a few of the patches, but took a few tries. But also they did appear to change how it handled thin areas so there is some issues still for some people. But yea it did take rebuilding a new profile to get the fix applied..

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Carefull with Simplify3D 3.1 with small details

    Really? That sucks..

    Well I recall some back and forth on that issue, of if it was design flaw or bug or intentional etc.. I bought S3D right when v3 was released and was on the forums for weeks during that time and all I saw was people upset about this issue. Ended up being a bug due to the new slicer code, but part of it was intentional too.. So its hit or miss if you will have the issues.. I would tell you to try single wall but your screen shots show you did that already..

  • Link to post
    Share on other sites

    Archived

    This topic is now archived and is closed to further replies.

    ×
    ×
    • Create New...