Jump to content
Sign in to follow this  
banana97

SD Card not working in Ulticontroller

Recommended Posts

Posted · SD Card not working in Ulticontroller

Hi Guys - I was using the supplied SD Card with no problems but I somehow managed to lose the card and tried an old one I had. When I put this SD card in the controller recognises it but in the card menu no files are shown - just /..

Any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · SD Card not working in Ulticontroller

Maybe the filesystem? Is it FAT32 and is the SD Card 2 GByte? I think, there was some limit to the size of the card and/or the filesystem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · SD Card not working in Ulticontroller

I found the original one and it's fine. Strange why my other one wasn't working - it was FAT system.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · SD Card not working in Ulticontroller

on a Mac..

if you dont "eject" usb stics and SD cards and wait that crucial second before unplugging it, this problem could also occur..

If you are turning that dialknob on the ulticontroller too short after inserting the card or turning it too fast there can also be some strange behavior.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!