Jump to content
Asrael75

New Ultimaker 2 Extended+ not priniting

Recommended Posts

Posted · New Ultimaker 2 Extended+ not priniting

Hi,

hope, somebidy might be abke to help: I just unboxed my new Ultimaker. The setup went ok and a bit plastics came aut of the nozzle. But the first attemps to print failed. I choose a model that was on the SD cart already, but only a few drops came out of the nozzle. I have no Idea what youzld be wrong. Maybe the heatung? But it showed a high Temp. Maybe the transportation of the material? I do not know. Did anybody of you faced the same problem and has a solution perhaps? Would really appreciate help :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · New Ultimaker 2 Extended+ not priniting

Hi,

I'll respond in Germany since you are from Germany.

Schau dir mal den Drucker genau an wenn der anfängt zu drucken. Sind irgendwelche Geräusche zu hören hinten an der Filament-Führung? Es kann sein dass sich dort etwas verhakt hat und das Filament kommt nicht weiter. Du kannst im Menü am Gerät die Düse auf z.B. 230° heizen und dann hinten am "Feeder" den seitlichen Hebel anheben und das Filament heraus ziehen oder drücken. Vielleicht ist das Filament angefressen und wird nicht weiter transportiert.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · New Ultimaker 2 Extended+ not priniting

I got problems this week. Help the wire in the feeder, it might been solved ...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · New Ultimaker 2 Extended+ not priniting

The filament was probably getting stuck somewhere in the print head and didn't make it all the way to the nozzle. Try moving the material up and down a few times using the "move material" menu and push the bowden around left/right/front/back until the material suddenly moves much farther down (watch it carefully through the bowden tube) and eventually it should start extruding properly.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · New Ultimaker 2 Extended+ not priniting

Thank you. I did not get it to work. Habe das Material mal aus- und wieder eingeführt. Habe die Spitze des Materials abgebrochen und die Düse gewechselt. Es druckt einfach nicht. Auch wenn ich aktiv am Material schiebe. Werde morgen mal den Kundendienst anrufen. Danke euch :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Our picks

    • Ultimaker Cura 4.0 | Stable available!
      Ultimaker Cura 4.0 is mainly focused on the improved user interface and cloud integration.
      As always, we want to collect your user feedback for this release. If there are any improvements you can think of, feel free to mention it here and help us to shape the next release.
      • 96 replies
×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!