Jump to content
UltiMaker Community of 3D Printing Experts

Masterclass XXL printen


peggyb
 Share

Recommended Posts

Posted · Masterclass XXL printen

3D masterclass

Bigger printing door Joris van Tubergen – Rooie Joris – op 25 of 26 juni op FabCity Amsterdam

De stukken kunnen de hele inhoud van de FDM printer vullen.

Hoe doe ik dat? Hoe pas ik mijn instellingen aan in de slicer?

Is het anders printen met rPET filament?

Kom kijken, leren en vooral zelf doen met Joris Tubergen en Peggy Bannenberg. Beiden zijn ze al sinds 2008 bezig met 3D printen en willen hun kennis en ervaring met je delen. Je kunt met of zonder printer komen op 25 of 26 juni. Op de unieke locatie van FabCity in Amsterdam.

De kosten van de masterclass zijn € 25,- euro voor de hele dag.

Speciaal voor deze dag een rol filament van Refil te koop voor € 20,- (winkelwaarde €36,-)

Neem vooral je printer mee. Mocht vervoer van de printer een probleem zijn: binnen Amsterdam kan je printer opgehaald worden. Wil je met printer opgehaald worden bij het station: dat kan ook.

Op zondag is het gratis parkeren in de woonwijk.

Op het terrein kan op eigen kosten een lunch aangeschaft worden of voor € 5,- bij ons besteld worden. (De lunch wordt verzorgd door Gascoland, gekookt op bio-gas)

De masterclass zal zowel in het Nederlands als in het Engels zijn.

Inhoud van de masterclass

3D printer Plastic MadonnaDe masterclass begint met het printen van grote blokken voor het beeld. Waar let je op bij de instellingen van je slicer? Kun je slim de instellingen zo aanpassen dat de tijd verkort wordt? En hoe kun je nog meer tijd verkorten door verschillende gcode profielen te combineren?

Eén van de printers zal een Z-unlimited van Joris zijn. Hiermee kan je een print veel groter maken: nl. van 20 x 20 x 120 cm.

Het rPET krimpt, net zoals eigenlijk alle kunststoffen. Hierdoor is de kans op kromtrekken groot: welke handige oplossingen zijn daarvoor? Na 8 uur printen wil je bij een extrusie-stop niet alles weggooien: hoe herstart of resume je de print?

Zie je machine als een stuk gereedschap. Je kunt er van alles aan aanpassen. Durf je machine aan te raken tijdens het printen. Durf te falen: van mislukking of minder geslaagde prints leer je het meest. Voor- en nadelen van grote nozzles, koeling van het materiaal en allerlei vormen van nabewerking komen aan de orde. Denk aan lassen, smelten, repareren, verbinden en inserts.

25 of 26 juni van 10.00-17.00 uur

FabCity, Kop van Java-Eiland, Amsterdam

aanmelden via de website

FabCity is een tijdelijke nederzetting op de Kop van Java-Eiland met diverse interessante bedrijven die hun innovatieve ideeën laten zien, zoals een zandsteen printer die wandpanelen voor BAM/Landscape House gaat printen, en een metaal printer van MX3D die een brug gaat printen in Amsterdam.

 • Link to post
  Share on other sites

  Posted (edited) · Masterclass XXL printen

  Ik las dit hoop ik nog op tijd. Dit is echt cool! Ik wil graag leren hoe je een resume kan maken, geen idee hoe je dat aanpakt. Ik heb mij aangemeld, ik hoop dat er nog plaats is. Ik ben al volop aan het printen met refil. Prima spul en je kan er mooie sier mee maken naar mensen toe die het hebben over 'nog meer plastic de wereld in pompen' ;-)

  Edited by Guest
  • Like 1
  Link to post
  Share on other sites

  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now
   Share

  • Our picks

   • New here? Get ahead with a free onboarding course
    Hi,
     
    Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
    Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
    They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
    Ready? Register your product here in just 60 seconds.
     • Like
    • 14 replies
  ×
  ×
  • Create New...