Jump to content
LesHall

Easy One; Rod Slides Out

Recommended Posts

Posted · Easy One; Rod Slides Out

Hey all, the back (top) rod on my Ultimaker 2+ slid out to the left to the point that the right side fell out of it's mounting hole and the print head made a noise at one side of the print. The noise is what alerted me to it. I put the rod back into place and now it is slowly sliding out to the left again.

Is this a loose collar or both collars loose? My guess is the left one is loose. Thanks in advance.

Les

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Easy One; Rod Slides Out

Hi Les,

Its a problem I had initially with my UM2, its caused by the collars/pulleys coming loose.

you should center everything then tighten all small allen/hex screws on all pulleys

should be a quick solution

good luck

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Easy One; Rod Slides Out

TY, I only tightened the loose collar. I'll go back and tighten all of them at the next opportune moment - good idea to check them all!

Les

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!