Jump to content

1mm nozzle op UM2, probleem met printsnelheid


leon-knook

Recommended Posts

Posted · 1mm nozzle op UM2, probleem met printsnelheid

Hallo allemaal,

Ik print momenteel met een olsson block en een 1mm nozzle op een UM2.

Dat gaat prima maar het lukt mij niet om de printsnelheid op te voeren.

30m/s is al een probleem, de grote hoeveelheid filament die door het block heen geperst

wordt is dermate groot waardoor het block afkoelt. De extruder verliest te veel warmte en kan onvoldoende opgewarmd worden.

Het gevolg is dat er time-out ontstaat door de firmware. Als een bepaalde temperatuur niet binnen zoveel seconden gehandhaafd kan blijven slaat de machine af en krijg je de beruchte "temp error".

Ik ben genoodzaakt de snelheid terug te brengen naar 24m/s je ziet dat hij op dat punt de warmte stabiliseert. Ga je sneller kan daalt de temp en trek ie het niet meer. Ik print op 245C.

Heeft 1 van jullie een suggestie wat ik hier aan kan doen. Als hier geen oplossing voor is, dan zit er niets anders op dan een externe voeding te laten werken via een relais, maar dat doe ik liever niet als het simpeler kan.

Groet,

Leon.

 • Link to post
  Share on other sites

  • 1 month later...
  Posted · 1mm nozzle op UM2, probleem met printsnelheid

  Ik heb een 40 watt heater cartridge bested bij 3DSolex. Ik heb geprobeerd een relais te gebruiken met de eigen voeding van de Ultimaker. Dit werkte niet. De standaard 25 watt heater kan simpelweg niet voldoende current absorberen. Waarschijnlijk te dun material.

  Die 40 watt heater gaat wel meer stroom van het moederboard trekken. Ik zie nu al donkere verkleuringen dus ik overweeg ook een ventilator op het board te laten blazen.

 • Link to post
  Share on other sites

  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now
  • Our picks

   • Introducing the UltiMaker Factor 4
    We are happy to announce the next evolution in the UltiMaker 3D printer lineup: the UltiMaker Factor 4 industrial-grade 3D printer, designed to take manufacturing to new levels of efficiency and reliability. Factor 4 is an end-to-end 3D printing solution for light industrial applications
    • 3 replies
   • UltiMaker Cura 5.7 stable released
    Cura 5.7 is here and it brings a handy new workflow improvement when using Thingiverse and Cura together, as well as additional capabilities for Method series printers, and a powerful way of sharing print settings using new printer-agnostic project files! Read on to find out about all of these improvements and more. 
     
     • Like
    • 26 replies
  ×
  ×
  • Create New...