Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Two issues with connectivity


Recommended Posts

Posted · Two issues with connectivity

There are two highly irritating issues with the UM3 that I would like to know how to fix:

-Sometimes, when I insert a USB into my UM3, if I go to "print" it won't show any files and instructs me to insert a USB or print over cura. I have to restart the printer in order for the files to show. How do I avoid this?

-Also an issue is the fact that sometimes CURA will become unable to detect my UM3 no matter how many times I refresh, or recreate a hotspot. The only way I'm able to fix it is to unplug my router for 5 minutes and then reset it. How do I fix this problem without all that crap?

Thanks

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Two issues with connectivity

    Are you using Windows? If so, that's the problem. The work around is to manually add the IP in the connect with printer interface.

    The USB drive issue is (being) fixed. Try updating your firmware.

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Two issues with connectivity

    Are you using Windows? If so, that's the problem. The work around is to manually add the IP in the connect with printer interface.

    The USB drive issue is (being) fixed. Try updating your firmware.

    Using W10 - the last time I tried to add the IP manually it wasn't able to find it though.

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    ×
    ×
    • Create New...