Jump to content
nullsibnelf

Noise on Power Up (steppers)

Recommended Posts

Posted · Noise on Power Up (steppers)

Hi folks

I got Marlin1.1 on my UMO+.

Since Marlin the UMO make short loud noise on booting up (about half a second).

sounds like turning on all stepper-coils at the same. brrrrrrrmmmmmm!

Why? And how can I turn this off?

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Noise on Power Up (steppers)

Sounds like a bug in Marlin 1.1 - especially if it didn't happen with the older release.

You could try upgrading again to the latest release: 1.1.4

Also check on the Marlin Firmware Forum if its been reported as an issue:

http://forums.reprap.org/list.php?415

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Our picks

    • Ultimaker Cura 4.0 | Stable available!
      Ultimaker Cura 4.0 is mainly focused on the improved user interface and cloud integration.
      As always, we want to collect your user feedback for this release. If there are any improvements you can think of, feel free to mention it here and help us to shape the next release.
      • 65 replies
×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!