Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts
3drob

Cura 3.4.1 instelingen voor DIY Prusia i3 ?

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

Ik heb nu de nieuwe Cura 3.4.1 ook op mijn PC gezet nu saampjes met ook nog de oude.

De nieuwe vind ik toch eerlijk gezegd best moeilijk,  (ik ben nu eenmaal geen software meester!) 😉 

Ook misschien omdat ik hem heb gezet op de Prusa i3 die ik zelf heb gebouwd.

Er staan daarvoor geen standaard instellingen wat bij de Ultimaker waarschijnlijk wel zo zal zijn.

 

Zijn er ergens mensen die ook een prusa soort hebben draaien, of meer is de vraag staan er ergens de instellingen -

voor een Prusa soort voor Cura 3.4.1 online? Zo ja misschien een link?

 

Vriendelijke groeten uit omg. Rotterdam allemaal!

VrGr Rob.

Edited by 3drob

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo Peerkaan,

 

Ja daar heb je misschien wel gelijk in, maar dat moet je niet als lelijk bedoelt lezen hoor.

Ik schrijf namelijk op meerdere forums niet alleen van 3D printen maar ook andere.

En het val me op dat al die forums bijna uitgestorven zijn, het is gewoon een beetje eng.

Misschien had ik die tekst ook beter niet geschreven want het lijkt inderdaad of ik perse -

een antwoord moet hebben en dat is echt niet zo!

 

Ik hoop dat ik niemand geïrriteerd hebt want dat is absoluut niet mijn bedoeling.

 

Wat betreft die instellingen dat komt wel goed denk ik (ik ben er mee bezig)

Ik heb nu de laatste tijd meer last van mijn printertje die het niet meer zo goed doet.

Zal omschrijven ongeveer wat het probleem is.

Het lijkt of de nozzle verstopt zit. MAAR of dat nu wel of niet zo is???

De printer heeft het heel lang goed gedaan maar nu in eens zat ie verstopt (of zo iets)

Ik dacht zal gelijk filament(PLA) verwisselen dat gedaan de aandrijving(extruder motor)

De vertraging even uit elkaar gehaald Hobbedbold schoon gemaakt getest en hij deed het weer.

Maar helaas voor maar een print want de volgende kreeg ik hem niet weer draaiende.

Denk nou verwissel de nozzle dan ook maar ff maar ne is naar schijn niet het probleem!

Nu zat ik mij te bedenken kan het dat als de nozzle TE dicht bij het heated bed zit daardoor –

Als een soort verstopt lijken?

Ik weet het nu even niet meer, maar anders ga ik alles een voor een verwisselen (heb alles reserve!)

 

Tot zo ver weer eventjes,

Vriendelijke groeten uit omg. Rotterdam!

Rob

Edited by 3drob

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!