Jump to content
UltiMaker Community of 3D Printing Experts

UMO+ controller shows nonsense, print stopps


basteluwe
 Share

Recommended Posts

Posted · UMO+ controller shows nonsense, print stopps

Hi Guys,

after some days of hard and perfect work recently, my printer unfortunately failed today.

I was printing a 3h job in PLA when after about 75% suddenly the display of my UMO+ controller started to show random symbols and even some nonsense clutter. Short after I noticed that, it stopped printing completely and the head moved to home-position (X,Y).

I use Cura 3.5.1 and have just after that fault updated the UMO-firmware to the actual version (March, 2018). At present I run the same print again while crossing my fingers.

Any ideas as to what can cause a fault like that?

 

Regards from Germany,

Uwe

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 14 replies
    ×
    ×
    • Create New...