Jump to content
Nattien

Cura Ultimaker 3.6 problem with layer view visualization

Recommended Posts

Posted · Cura Ultimaker 3.6 problem with layer view visualization

Hi all,

 

I have problem with layer view visualization in Cura (not just in 3.6 but also older), see picture below. Is somebody know what can be source of this problem?layer_visualization.thumb.JPG.99cc69e7b7ecb2a4899e936b8b7b90b9.JPG

Best regards,

 

Nattien

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Cura Ultimaker 3.6 problem with layer view visualization

Perhaps you could explain what it is you have an issue with?

 

Your layer view is in "Compatibility mode". For the more advanced layer view, you need a GPU that supports OpenGL 4.1. If your GPU does not support this, it switches to this "Compatibility mode" which only requires OpenGL 2.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Cura Ultimaker 3.6 problem with layer view visualization
6 minutes ago, ahoeben said:

Perhaps you could explain what it is you have an issue with?

 

Your layer view is in "Compatibility mode". For the more advanced layer view, you need a GPU that supports OpenGL 4.1. If your GPU does not support this, it switches to this "Compatibility mode" which only requires OpenGL 2.

I am understand. My GPU is support OpenGL 3.2. Thank you for your explanation.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!