Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Cura hangs


mowijo
 Share

Recommended Posts

Cura 3.2.1. Linux x64

 

when I start cura this happens

 

me@host:~$ ls -la `which cura`
lrwxrwxrwx 1 root root 29 Apr  5  2018 /usr/local/bin/cura -> /opt/cura/Cura-3.2.1.AppImage

me@host:~$ cura
Fontconfig error: "/etc/fonts/conf.d/10-scale-bitmap-fonts.conf", line 72: non-double matrix element
Fontconfig error: "/etc/fonts/conf.d/10-scale-bitmap-fonts.conf", line 72: non-double matrix element
Fontconfig warning: "/etc/fonts/conf.d/10-scale-bitmap-fonts.conf", line 80: saw unknown, expected number

 

and the splash screen gets stuck at "Loading machines".

I deleted me@host:~/.config/cura 

without any difference.

 

Then I deleted the config atain and tried downloading and ran Ultimaker_Cura-3.6.0.AppImage
Then cura hangs when setting up my machines.

 

Yesterday cura worked flawlessly and after a reboot this morning it always hangs.

 

What do I do now?

 

 

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 11 replies
    ×
    ×
    • Create New...