Jump to content
Holrits

UM3 Small shift after only 15 prints?

Recommended Posts

Posted · UM3 Small shift after only 15 prints?

Hi everyone 🙂

I have recently bought a UM3 (1 week ago) and it have made around 15 perfect prints, of the same print.

When it came to the last print, it made a shift, I thought it was just a 1 time issue, i then made 1 more print

but it really made a bad print. I have seached the forum for all the adwise, and I have checked/lubricated everything, 

just wondering if you have any good inputs after looking at my pictures?

Regards Nicolai

IMG_1220.jpeg

IMG_1221.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · UM3 Small shift after only 15 prints?

Check your pulleys if they are really tight enough, also the ones from the short belts. Additionally, check if there is some play on the axles when you try to push the axles fore- and backward. There are also good instructions on the UM website, how to check the play and how to solve that issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!