Jump to content
wwjayne

UM2 + feed motor running in reverse direction

Recommended Posts

Posted · UM2 + feed motor running in reverse direction

Our UM2+ has been a work horse and has given us many hours of service without any problems. A week ago we noticed the filament was feeding in reverse as it was printing. When we tried to change the material reversing the material fed the filament forward and not in reverse. Sending a command to feed the material forward sends the material into reverse. We tried what the forums suggested and loaded an UM2 + EXTENDED  configuration. This still didn't fix the problem. Any suggestions will be appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · UM2 + feed motor running in reverse direction

This happens a lot.  There are 2 likely possibilities but the most likely is that you have the wrong firmware.  The UM2 firmware rotates backwards from the UM2+ firmware.  So make sure you have the white UM2+ feeder and install the "plus" firmware.  Or if you have the black feeder then install the UM2 plain firmware.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!