Jump to content
bobh63

Ultimaker U2+ bed leveling issue

Recommended Posts

Posted · Ultimaker U2+ bed leveling issue

Hi 

I recently brought a second hand U2 that hadn't been used for a while.

Before using it i decided to replace all the belts as they were well past there best and upgrade it it to a U2+.

I followed the instructions for the + upgrade and updated the firmware at the very end.

now when you set up the bed to the print head it fails as it trys to home the bed with a z switch error ER05.

this happens before the bed gets to the switch but to be on the safe side i replaced it anyway.

if i try to level the bed to the heads and drop the bed rather than raise it it will then pass.

the firmware is currently at 3.3.0.

Any ideas please 

 

Thanks Bob

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Ultimaker U2+ bed leveling issue

Which instructions did you follow for the upgrade? Can you post a link to these instructions, or post a list of the modifications you made?

 

I don't understand your problem description. You describe two situations where the error happens in one situation but not in the other. What is the difference between these two scenario's? 

 

Did you perhaps replace the Z-motor?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!