Jump to content
Harv

Possible Software problems, please advise

Recommended Posts

Posted · Possible Software problems, please advise

Hi,

We recently received a new S5 for our small company. The single part prints have been easy and turned out great. The multi part attempts (same small part in 6 piece arrays) fail every time. The failure modes seem to indicate software issues. The Cura preview looks great, but the #1 nozzle will almost always fail to extrude anything, the #2 nozzle will not be lifted and drag around harshly on the glass. Once the support material did extruded a good few layers, then instead of a #1 extrusion, the #2 nozzle was dragged over them like they were speed bumps, making a ratcheting sound. I have tried several recalibrations and retuned the lift lever, nothing has worked. We ran a 23 hour, single part print that finished this morning and it came out beautifully. I have Cura 4.4.0. Any tips would be appreciated, otherwise I just wanted to flag these issues for the developers.

Ed

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!