Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Strange Travel with Dual Extrusion


seha
 Share

Recommended Posts

Posted · Strange Travel with Dual Extrusion

Cura always adds a strange and unnecessary travel on the second layer that crashes my print carriage in the 0X and 0Y direction, resulting in missing steppes and ruining the print. I have no idea why it doses this, it only happens when dual extrusions is used. My Printer is a Sparkcube XL that homes in Max direction but its probably configured and normally does not crash anywhere. I tried changing many different settings but without luck, I even updated to Cura 4.5 and nothing changed. Does someone knows what this could cause this? (I attached a screenshot of the problematic travel and added the G-code)

okok.PNG

Strange Travel on Layer 2.gcode

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 8 replies
    ×
    ×
    • Create New...