Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Banding in the Z at feature change


JDM3D
 Share

Recommended Posts

Posted (edited) · Banding in the Z at feature change

Hey, new here, hoping to get some help.

 

This part of mine prints great but when it finishes the inner ring i get this ugly band. Any thoughts?

(I printed an identical cylinder without the inner ring and the band went away so I don't think its a z rod/mechanical issues. I've had this issue on other prints too, when there's a feature

change it shows through the shell).

I'm using the "Standard Quality - 0.2mm" Cura preset

Thank you


Banding.thumb.jpg.03e95215be42989b5db4c7a25b8fe1df.jpg

Edited by JDM3D
  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • The Ultimaker Showcase — October 14. What's new?
        Your dear friends at Ultimaker have some exciting news and insights for you!
         
        • 0 replies
      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
        • 8 replies
    ×
    ×
    • Create New...