Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts
  • Sign Up
j_p

Trouble setting Cura 4.6.1 and Ender 5

Recommended Posts

Posted · Trouble setting Cura 4.6.1 and Ender 5

Hi everyone,

 

I have some difficulties to configure Cura 4.6.1 to print correctly on an Ender 5.

As you can see in the image, when I use the Creality Silcer software I get a pretty fine print. I tried to copy and paste the setting from Creality Silcer to Cura but the result is disappointing with the top (body is OK).

comp.thumb.jpg.9b508d64fb294daae38e8fb958b8600f.jpg

 

 

I tried to change the temperature, shell and travel speed without any success. My Cura config is:

 

param.thumb.png.8cecd36c295a9d94fc0f721f301a5f08.png

 

Does anybody have any idea on which parameters should be changed to correct this problem?

 

Thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Trouble setting Cura 4.6.1 and Ender 5

1) Flow 

2) Acceleration / Jerk

3) Print speed looks too hight for a ender 5 ... 80 mm/s is on my point of view on the upper limit

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Trouble setting Cura 4.6.1 and Ender 5

Hi. I am a novice so not sure of this but is your line width the same as the nozzle width in which case it is asking for the maximum rate to be deposited. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...