Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Not using graphic card while rendering (or viewing).


necoinside
 Share

Recommended Posts

Posted · Not using graphic card while rendering (or viewing).

I've a Lenovo notebook with intel hd3000 graphics and Nvidia gm940 external graphic card.

Also Win10 x64 installed.

While slicing a model and viewing as posprint, I realized that it lags so much.

Than I've looked up to the performance section of task manager and I saw that intel graphics is used %100 but Nvidia %0.

How can I determine the program to use real GPU?

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Not using graphic card while rendering (or viewing).

    The slicing is never done on the GPU. Parts of the rendering are done in the GPU, but certain things (such as sending the right information to the GPU) must be handled by the CPU.

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 11 replies
    ×
    ×
    • Create New...